Rólunk


A Saxum Kiadó 1995-ben alakult, tulajdonosai és munkatársai a könyvszakmában sokéves, évtizedes könyvszakmai gyakorlattal rendelkeznek.

A kiadó alapítói közül a mai napig részt vesznek a munkában a könyvszakmában évtizedek óta dolgozó szakemberek: dr. Pataki Istvánné irodalmi vezető, Jenei Tamás, a kiadó ügyvezetője, Fellegvári Tibor műszaki vezető.

Az élet dolgai című népszerű pszichológiai sorozat a mindennapi életben előforduló lelki zavarokkal, válságokkal foglalkozik olyan elismert, tekintélyes szerzők tolmácsolásában, mint Popper Péter, Ranschburg Jenő vagy Vekerdy Tamás.

2004-ben a sorozat megújult és kibővült a Mesterkurzus című nagysikerű előadássorozat (melyen az állandó előadó Popper Péteren kívül többek között Csernus Imre, Lux Elvira, Bagdy Emőke, Kígyós Éva, Ranschburg Jenő, Vekerdy Tamás szerepel) könyv formában történő kiadásával, a napokban már a 22. kötet került a boltokba. A sorozat sikerére tekintettel elkészült az 1-10 és a 11-20 egybekötött változat is. Popper Pétert, Ranschburg Jenőt és Vekerdy Tamást állandó szerzőink között tarthatjuk számon.

Sikeres szépirodalmi műveket jelentet meg (Sagan, Capote, Dürrenmatt, James Jones, Irwin Shaw regényeit). Két ízben adta közre a Nagy Képes Bibliát, s a népszerű ismeretterjesztést szolgálják. A tudás könyvtára kötetei: a Mitológiai, Bibliai, Csillagászati stb. kislexikon.

Vallástörténeti sorozata az Égre néző ember, melyben többek között Raj Tamás, Popper Péter és Kozma András műve jelent meg.

Kertész Iván Operakalauzának átdolgozott kiadását 1996 óta folyamatosan megjelentetjük, 2005-ben elkészítettük a korszerűsített, felújított, küllemében is új kiadást. A 2005. és 2006. év fontos vállalkozása volt (az egy évvel korábbi Balettek könyve után), a Hangversenykalauz négy kötetének a negyed századdal korábbi kiadásának teljesen felújított, jelentősen kibővített, korszerűsített kiadása.

Foglalkoztató-könyvek, kvíz-kötetek, sporttal kapcsolatos kiadványok, a jógáról szóló tudományos és népszerű művek színesítik az elmúlt évek kiadói kínálatát.

A kiadó működése kezdetétől fogva stabil partnerkapcsolatokat tart fenn. A kiadó közvetlenül szolgálja ki a bolthálózatokat, kis- és nagykereskedelmi cégeket. Mindenkor nagy hangsúlyt fektetett a hatékony, széles körű kereskedelmi munkára, jelenleg is kiváló a kapcsolat a nagy bolthálózatokkal (Libri, , Líra Könyv zrt.) és a nagykereskedőkkel (Tóthágas, Pult Kft. stb.) és nagy öröm számunkra, hogy az Internetes kereskedelemben is megtalálhatók könyveink - ebben a Bookline áll az élen. A kiadványok elkészítéséhez is hagyományos szállítói kapcsolat nyújt segítséget: az előkészítési munkák jelentős részét a Fontoló Stúdió, a nyomdai előállítást pedig hosszú ideje nagyrészt három nyomdaüzem: az Alföldi, a Szekszárdi nyomda végzi.

Saxum Kiadó Cím 1134 Budapest, Dózsa György út 150. Telefon: 06-1-237-06-59 Fax: 06-1-237-06-59