Híreink


Amor Fati- Szeresd a sorsod ! - Előadás sorozat

Hat részes sorozat Popper Péter előadásainak egyedi videofelvételeiből a DocuArt moziban,
március 10-től április 14-ig csütörtök esténként 18.30 -kor!

Jegyár: 1250 Ft előadásonként,
a jegyek a helyszínen elővételben válthatók, vagy a docuart@docuart.hu email címen rendelhetők.
Tel.: 06-70-409-7745

A sokak által nagyra becsült pszichológus, valláspszichológus, író országszerte számtalan helyen és alkalommal tartott előadást a legszerteágazóbb témakörökben. Hosszú pályája során felhalmozott tudása, komplex világlátása, mély emberismerete és ellenállhatatlan humora mindig telt házat vonzott.
Hagyomány, hogy előadásai - melyekről eredetileg egyedi saját használatra készültek a felvételek -, levetítésre kerülnek. Az ezekből készült könyvek témánként szerkesztve, immáron egy sorozat részei.

Amor Fati - Szeresd a sorsodat! c. könyv alapjául szolgáló hat előadás most először kerül levetítésre a DocuArt moziban, a könyv áprilisban a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra kerül a nagyközönség elé. Különleges értéke még ezeknek az előadásoknak, hogy csak egyszer hangzottak el és több felvétel nem készült róluk.

Az első és utolsó alkalommal előadót is hívunk , Paulinyi Tamás, író, pszi kutató fog beszélni a vetítés után.

A vetítések:

Márc. 10. csütörtök – 18.30 - Sors ( 80 p.)

Ez egy töprengő előadás az ember sorsáról. Rengeteg érdekes, gyönyörködtető, elgondolkodtató példával megtűzdelve. A tudományosság igénye nélkül. Ugyanakkor megismerkedhetünk különféle filozófiai, pszichológiai álláspontokkal sorsunkat szemlélve.
A vetítés után Paulinyi Tamás, író, pszi kutató tart előadást

Március 17. csütörtök – 18.30 - Gnózis - ( 65 p. )

Ha valakit érdekel a megszokottól eltérő teológiai felfogás, amit eretnekségnek bélyegeztek, az bizton nem fog unatkozni. Hogy miért, és jogosan-e, azt majd mindenki magában eldöntheti. Egy biztos. Ez a dolog nagyon régi és búvópatakként újra és újra fölbukkan. Nem kell elfogadni, de talán jó tudni róla, mint mindenről, ami hatással volt az emberiség kultúrájára.

Március 24. csütörtök – 18.30 - Judás evangéliuma (75 p. )

Az előző fejezethez szorosan kapcsolódó előadás, nem annyira az evangéliumban található szöveget elemzi – hiszen azt el lehet ma már olvasni -, hanem körbejárja keletkezésének a körülményeit, és rávilágít arra, ami az evangélium felfedezésével nagy dilemma elé állította a teológusokat. Júdás áruló volt-e, vagy barát?

Március 31. csütörtök – 18.30 - Az ember története (74 p. )

A darwinizmus elmélete amióta csak megszületett heves viták forrása mind a mai napig. Megosztó hatású. A vallásos emberek elfogadhatatlannak tartják, mert megdönti a számukra egyetlen lehetséges elképzelést az ember megjelenéséről a Földön. A Teremtést. Választ ugyan nem kapunk, ne is várjunk arról mi az igazság. Ugyanakkor több érvet és ellenérvet ismerhetünk meg. Mindenki eldöntheti maga melyik tábor a szimpatikusabb számára.

Április 7. csütörtök – 18.30 - Az idő ( 57 p.)

Nem, semmiképpen ne várjunk tudományos értékű előadást. De számíthatunk a témának egy másfajta megközelítésére. Így biztosan legtöbbünk nem gondolt még az időre és a térre. Az időnek ez a történeti felfogása. A vallásokkal való szoros kapcsolata és kialakulásuk egymásra hatása több ezer éves folyamat eredménye.

Április 14. csütörtök – 18.30 - Válság és hisztéria ( 65 p.)

Miért gondoljuk, hogy csak korunkat érte el a válság? Visszatekintve a történelmi eseményekre válságok sorozatát láthatjuk. Sőt lehet, hogy éppen az újra és újra kialakult válságok azok, amelyek előre lendítették a történelem kerekét. Korunk válsága, vajon tényleg olyan rémisztő, vagy számításba kell-e vennünk a média erős befolyását is?
A vetítés után Paulinyi Tamás, író, pszi kutató tart előadást.

https://www.facebook.com/events/957881844297849/


Saxum Kiadó Cím 1134, Budapest Szabolcs utca 4. Telefon: 06-1-237-06-59 Fax: 06-1-237-06-59
Saxum Kiadó Cím 1134, Budapest Szabolcs utca 4. Telefon: 06-1-237-06-59 Fax: 06-1-237-06-59
Saxum Kiadó Cím 1134, Budapest Szabolcs utca 4. Telefon: 06-1-237-06-59 Fax: 06-1-237-06-59